Stichting Werken en Leren

Innovatie in het sociale domein

Projecten van Stichting Werken en Leren

Vanaf eind 2016 zijn wij gestart met onze eerste projecten.

Jobgroups

‘JobGroups’ is een initiatief van en voor werkzoekenden die elkaar willen steunen en op weg helpen om een baan te vinden. Met inspirerende Jobtalks en handige tips maken we elkaar wegwijs en denken we in kleine groepjes na over hoe je concreet stappen kunt zetten bij het vinden van werk.

We richten ons met dit project op:

Werkzoekenden en iedereen die zich wil oriënteren op een betaalde baan. De groepen bestaan uit werkzoekenden van uiteenlopend opleidingsniveau en werkervaring uit heel de provincie Zeeland.

Samenwerkingspartners:

Stichting Jobhulpmaatje en Evangeliegemeente De Wijngaard (jobgroups 1 draaide t/m januari 2017)

Stichting Jobhulpmaatje en Protestantse Gemeente Vlissingen (De Herberg) Foto: Jobgroups 2 draaide van mei tot juli 2017.

Deze jobgroup kwam in het regionale nieuws bij Omroep Zeeland TV en radio en de PZC

Dit project is inmiddels afgerond.

Ouderen en digivaardigheden

Uitnodiging Seminar Silver Learners

Op vrijdag 3 november 2017 hebben we een seminar gehouden met de titel 'Silver Learners'.

Via onderstaande link kunt u de uitnodiging downloaden.

Uitnodiging%20seminar%20silver%20learners.jpg

Doelen van dit project:

Het vergroten van zelfstandige maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid onder ouderen door middel van het verhogen van digitale vaardigheden onder lager opgeleide ouderen.

Lees meer over dit project op de website van Cinop, verschenen eind februari 2018:

De afsluitende bijeenkomst van het project Ouderen en digitale vaardigheden.

We richten ons met dit project op:

-Ouderen met een laag niveau digitale vaardigheden.

-55+ (relatief jongere senioren die niet zoveel zorg nodig hebben)

-laagopgeleid t/m mbo-2 opgeleid

-alleenstaanden

Samenwerkingspartners:

Cinop en Manteling, HZ university of applied sciences opleiding Social Work en lectoraat Gezonde Regio, Zorgstroom, bibliotheek Vlissingen, Scalda opleiding ICT, wijkvereniging St. Laurens.

Projecten in aanvraag:

Erasmus+ Knowledge alliances for Social Innovation in Shrinking villages

Dit project richt zich op onderzoek Zuid Italië naar krimpgebieden. Als Zeeuwse stichting zijn we een deelnemer in dit project om kennis en ervaring in te brengen op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt: en onze ervaringen met krimp in onze eigen regio.

We richten ons als deelnemer in het internationale consortium op:

- inbreng kennis en ervaring (arbeidsmarkt en onderwijs)

- jongeren uit MBO en HBO de gelegenheid geven om ervaring op te doen in het buitenland. Denk aan stages van verschillende MBO en HBO opleidingen die samen dit project uitvoeren.

- opdoen van ervaring: wat kunnen wij leren van krimp in Zuid Italië? Hoe gaan ze daar om met deze problematiek?

Samenwerkingspartners:

Erasmus+ programma Knowledge alliances, National University of Ireland, University college Dublin, Università degli Studi di Napoli L'Orientale, Gemeente Frigento (Zuid Italië) Stichting Groups for European Development